Flammkuchenbodem

Ook een lekkere flammkuchen begint met een goede bodem. Bodems zijn kant en klaar te koop maar net zo gemakkelijk zelf te maken met onderstaand recept:

Flammkuchenbodem

– 250 ml lauw water
– 2 theelepels instant gist
– 400 gr. bloem
– snufje zout
– 3 eetlepels gesmolten boter

Meng de helft van het water met de gist in een kleine kom. Laat 7 minuten staan tot de gist is opgelost. Meng de bloem met het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengel in het midden en voeg de gesmolten boter toe. Kneed met schone handen en voeg de rest van het water in delen toe tot het deeg mooi samenkomt en elastisch wordt. Kneed nog 10 minuten verder op een licht met bloem bestoven aanrecht tot het deeg zacht en glad is geworden. Vet een kom heel licht in en leg de bol deeg erin. Laat op een warme plaats afgedekt 1 uur rijzen of tot het deeg is verdubbeld in volume.

Kneed het deeg opnieuw kort, en verdeel het in 4 gelijke porties. Rol de deegbolletjes op een licht bestoven aanrecht zo dun mogelijk uit.