Pizzadeeg maken

Pizzadeeg in 45 Minuten

Het laten rijzen van het deeg zorgt er voor dat je pizza nog lekkerder wordt, maar…. wanneer je snel aan tafel wil, is dit een prima alternatief!

Ingrediënten voor 8 pizza’s:

  • 1000 gr. bloem of 800 gr. bloem en 200 gr. semola
  • 1 eetlepel fijn zout 2 zakjes gist (á 7 gr)
  • 1 eetlepel suiker
  • 650 milliliter handwarm water

Los de suiker op in het water, voeg gist toe. Vermeng alles goed en laat het een kwartier rusten. Wanneer er een laagje schuim ontstaat, zie je dat de gist zijn werk doet.

Kneden met keukenmachine: Meng bloem en zout, gebruik hierbij een keukenmachine, voeg vervolgens het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot er een elastisch deeg is ontstaan. een beetje bloem toe wanneer het deeg nog erg plakkerig is.

Kneden met de hand: Maak op het werkblad een berg met in het midden een kuil. Schenk het gistmengsel in de kuil en meng met een vork steeds een beetje bloem door het gistmengsel. Als het vocht is opgenomen, nog minimaal 10 minuten doorkneden.

Maak een bal van het deeg, bestuif de bal met een beetje bloem en laat het deeg een kwartier bij kamertemperatuur rusten in een met olie ingevette kom. Bedek de kom met een klamme doek of plastic folie.

Verdeel het deeg in 8 porties.

Overgebleven deegbolletjes zijn prima in te vriezen! Lees meer over pizzadeeg invriezen.